Jeugdwerking

De toekomst en de voortdurende ontwikkeling van de harmonie vinden wij heel belangrijk. Vandaar dat we veel middelen investeren in een bloeiende jeugdwerking.

Kinderen (vanaf 8 j) die graag een instrument willen leren spelen, krijgen initiatielessen notenleer én instrumentenlessen door onze eigen leraars.

Een instrument leren bespelen is natuurlijk leuk, maar sàmen muziek maken is nòg leuker en het uiteindelijke doel van onze leerlingenwerking. Daarom organiseren we wekelijks op vrijdagnamiddag (na schooluren) ook samenspel. Op die manier leren we onze leerlingen samen spelen met anderen, maken ze kennis met muzikanten van de harmonie en worden vriendschapsbanden gesmeed.

Tijdens onze concerten staat er dikwijls een optreden van de leerlingen op het programma, want niets motiveert beter dan een warm en welgemeend applaus van een enthousiast publiek.

Wanneer de tijd rijp is maken de leerlingen de ‘overstap’ naar het Grote Harmonieorkest. Deze overgang gebeurt geleidelijk en wordt intensief begeleid.

De jeugdcoördinator van de harmonie is Aurela Boelaert.

Download hieronder de infofolder en het inschrijvingsformulier.

folder-leerlingen

inschrijvingsstrookje